Farkas Noémi

Farkas Noémi

Rehabilitációs edző

  • Telefon :
    +36305432013
  • Email :
    amyofno@gmail.com

BEMUTATKOZÁS

Miben tud segíteni a sportrehabilitáció?

 

Előfordult már, hogy sportolás közben, vagy utána fájdalmat éreztél? A fájdalom mindig egy fontos jelzés, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. A sérülések nagy része nem egy rossz mozdulattól következik be, hanem sorozatos rossz terhelésnek a következménye, az utolsó csepp a pohárban. Eleinte csak kellemetlen feszülést érez az ember, ami akár mozgásra, vagy pihentetésre abbamarad. Ha továbbra is folytatjuk a rossz terhelést, akkor átléphetünk a túlterhelés zónába, amit a sérülés követ. 

Ha fájdalmat érzel valahol (pl. térd, hát) valószínűleg nem jó a terhelés, valamit rosszul csinálsz.

 

Ha nem volt még sérülésed, de gyakran érzel fájdalmat, akkor egy testtartás- és mozgáselemzéssel megkeressük, hogy hol van a probléma, hogy ne adagold tovább a rossz terhelést és elkerüld a sérülést.

 

Ha lesérültél, akkor fontos, hogy a mozgást nem szabad abbahagyni, mert a passzív izom minden nap akár 1-1,5%-ot veszíthet az erejéből, viszont nem mindegy, hogy hogyan tornázol sérüléssel. A sportrehabilitáció célja az, hogy a testrész ne csak a biológiai gyógyulásig jusson el, hanem a teljes funkció is megmaradjon.

 

Ha nem sérültél meg és nincs is fájdalmad, akkor teljesítményt is tudunk növelni azzal, hogy még gazdaságosabbá ès hatékonyabbá tesszük a mozgásod. 

 

Készülj fel a csoportos órákon való részvételre azzal, hogy megtanuljuk, hogyan kell végrehajtani helyesen a gyakorlatokat. Legyél magabiztos és váljon egészségedre a mozgás.

Farkas Noémi szolgáltatásai

Személyi edzés

Motivációra és egyéni edzéstervre van szükséged? Nem tudod hogyan kezdj bele az edzésbe? Szívesen kérnéd egy szakképzett edző segítségét? Szükséged lenne valakire, aki motivál, lelkesít?Akkor válaszd a személyi edzést, ahol felkészült edzők segítenek abban, hogy a lehető leghamarabb és leghatékonyabban elérhesd célodat.
BŐVEBBEN

Baba-mama torna

A Babák játszanak, amíg a Mamák tornáznak!A Baba-Mama torna egy remek közös program Mamának és Babának. Elsősorban azért, mert nem kell senkinek sem vigyázni a babára, míg az anyuka tornázik.Sokan azt gondolják, hogy a Baba-Mama torna azt jelenti, hogy a gyermekeket tornáztatjuk, vagy hogy a gyermekekkel tornázunk. Nálunk ez nem így van, itt anyuka tornázik […]
BŐVEBBEN