Core Training

EDZŐINK

RészletekErősítsd hatékonyan a tested! Erősítsd törzsizmaid és javítsd testtartásod! A törzsizomzat megfelelő erősítésével elérheted, hogy szép legyen a testtartásod és megszűnjenek a rossz tartásból adódó derék- és hátfájások!
Alakformáló óra, dinamikus gyakorlatokkal, melyek kifejezetten a has, a hát és a törzset stabilizáló izomzat erősítését célozzák meg.

Mi a „Core Training”?

A Core Training során testünk azon izomcsoportjait (Core izmok) eddzük, melyek stabilizálják az ágyéki gerincszakaszunkat, azaz a gerincet és a medencét. A „Core izmok” felelősek azért, hogy az ágyéki (lumbális) szakaszon minden oldalról tartsák a gerincünket; a medencefenék izmai alulról, a hasizmok elölről, a gerincfeszítők hátulról, a rekeszizom (ami egy légzőizom) pedig felülről.A Core stabilitása révén az ízület stabil marad és a gerinc helyes anatómiai pozícióban tartása valósul meg. A stabilizáló izmok közel helyezkednek el a mozgatott ízülethez, így téve lehetővé, hogy ezen ízület csak olyan mozgásokat és akkora mozgáspályán végezzen, amely az ízület számára optimális. Ehhez elengedhetetlen feltétel ezen izmok megfelelő erő-és rugalmassági állapota.Fontos tudnunk azt is, hogy ezen izmok adják az alapját az összes erőfejlesztő gyakorlat pontos kivitelezésének.Ezen izmok fejlesztése elsődleges és elengedhetetlen a tartós-, eredményes – és fájdalommentes edzésnek!